Относно автора

Добре дошли!

Казвам се Стоян. Но това не е толкова важно. Нито пък е важно, че съм на 44 години – тези неща са преходни. Днес на 44, утре на 200, кой знае! ?

По-важното е, че се занимавам с нещата, които ми доставят радост. Кои са те също не е от значение за околните. Едни предпочитат да отглеждат екзотични растения, други обожават да приготвят причудливи и вкусни храни, трети са ненадминати в лечителството. Кой където е надарен. Оттам и името на сайта.

Нека определим какво значи “да правиш нещата, които доставят радост”, понеже излиза, че всеки има различна представа и за това. Бързам да уточня, че не става въпрос за нещо такова, въпреки че е доста изкушаващо:

Според мен това е състояние, при което работиш с песен на уста, работата ти спорѝ, понякога дори забравяш да ядеш и пиеш вода. И разбира се видът на работата зависи от дарбата ни.

Най-важното е да откриеш своята собствена дарба, да я упражняваш и развиваш, за да си полезен на околните и най-вече – сам да си удовлетворен от плодовете на труда си. Ако кажа, че аз самият напълно съм открил дарбата си, ще излъжа, ама яко. Имам някои догадки и работя по въпроса. Вероятно това разкриване на заложбите е един неспирен процес без ясно начало и край. Като едно пътешествие. Кой се фокусира върху края на пътешествието? Всеки гледа да се наслади и попие всичко по време на самото приключение.

Ето защо хималайските приключения са основна тема тук. Споделям впечатления, преживявания, визуални материали с една-едничка користна цел – да ви съблазня да влезете в клуба на Хималайските пътешественици. Защо? За да успеете като мен да открехнете вратата на себепознанието, да откриете коя е вашата дарба (всеки има поне една!) и един прекрасен ден да се похвалите, че се занимавате с нещата, които ви носят радост.

Приятно разлистване!

Споделете вашата гледна точка